ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ : Δ.ΜΑΥΡΑΕΙΔΟΠΟΥΛΟΣ

Εκπαιδευτικό σεμινάριο για όψεις 13-14/2/11

Εκπαιδευτικό σεμινάριο για όψεις. Ομιλία, πρακτική εξάσκηση και ζωντανή επίδειξη συγκόλλησης. Τόπος διεξαγωγής: Αθήνα, Περίοδος: 13- 14 Φεβρουαρίου 2011.

Ομιλία, πρακτική εξάσκηση και ζωντανή επίδειξη συγκόλλησης

Τόπος διεξαγωγής: Αθήνα
Περίοδος: 13- 14 Φεβρουαρίου 2011

ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΥ  ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ:
KΛΙΝΙΚΟΣ: Σταύρος Πελεκάνος, Οδοντίατρος - Προσθετολόγος
Ελ. Βενιζέλου 163B
17672 Καλλιθέα
T +30 2103578925
F +30 2109532691

ΟΔΟΝΤΟΤΕΧΝΙΤΗΣ: Joachim Maier, MDT, Oral Design Member

1Η ΜΕΡΑ

ΘΕΩΡΗΤΙΚΟ ΜΕΡΟΣ:
Στο θεωρητικό μέρος θα γίνει παρουσίαση των ενδείξεων και των αντενδείξεων των κλασικών όψεων πορσελάνης και των prepless όψεων, των υλικών και των τεχνικών κατασκευής τους, καθώς και ο σχεδιασμός τους. Αναλυτικά θα συζητηθεί η κατάρτιση του σχεδίου θεραπείας με τη βοήθεια των εκμαγείων μελέτης και του διαγνωστικού κερώματος, η μεταφορά του στον ασθενή με το mock up και γενικά η επικοινωνία με το εργαστήριο. Επιπρόσθετα θα δοθούν οι βασικές αρχές για την ελεγχόμενη παρασκευή των δοντιών για τις συμβατικές όψεις μέσω του mock up με οδηγούς κλειδιά σιλικόνης και την προετοιμασία των δοντιών για την τεχνική των prepless όψεων. Τέλος θα αναφερθούν τα υλικά αποτύπωσης και οι τεχνικές που χρησιμοποιούνται, η χρωματοληψία καθώς επίσης και οι διάφοροι μέθοδοι κατασκευής προσωρινών.

ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΜΕΡΟΣ:
Στο πρακτικό μέρος θα γίνει από τους συμμετέχοντες με τη βοήθεια του εκπαιδευτή διάγνωση της κλινικής κατάστασης που καλούνται να αντιμετωπίσουν, κατασκευή διαφόρων κλειδιών σιλικόνης, μεταφορά του διαγνωστικού κερώματος στα δόντια με το mock up , παρασκευή 4 δοντιών με στρεβλοφυίες για κλασικές όψεις πορσελάνης και κατασκευή προσωρινών. Όλα τα στάδια θα γίνουν βήμα βήμα, πρώτα με εκτέλεση από τον εκπαιδευτή και έπειτα από τους συμμετέχοντες.

*************************************************************************

2Η ΜΕΡΑ

ΚΛΙΝΙΚΟ ΜΕΡΟΣ:
Αρχικά θα προβληθεί η βιντεοσκοπημένη διαδικασία αποτύπωσης καθώς επίσης και τα εργαστηριακά στάδια κατασκευής των prepless όψεων πορσελάνης. Έπειτα θα γίνει ανάλυση της διαδικασίας συγκόλλησης τόσο για τις κλασικές όψεις όσο και για τις prepless όψεις και θα ακολουθήσει, σε ζωντανή παρουσίαση στον ασθενή, η προετοιμασία και η συγκόλληση των prepless όψεων πορσελάνης. Το περιστατικό θα ολοκληρωθεί με ρύθμιση σύγκλεισης και λείανση-στίλβωση των όψεων. Ακολουθεί συζήτηση.

*************************************************************************

ΟΡΓΑΝΩΣΗ : ΜΑΥΡΑΕΙΔΟΠΟΥΛΟΣ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΑ ΕΙΔΗ

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: 210 3837334
ΑΡΙΘΜΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΟΝΤΩΝ: ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΟΙ ΕΩΣ 15 ΑΤΟΜΑ
ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: 450 ΕΥΡΩ

*ΘΑ ΤΗΡΗΘΕΙ ΣΕΙΡΑ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ